Persbericht

Persbericht
Kunst uit Botopasi, Artceb AIRP 2012
in het Suriname Museum, in Fort Zeelandia
dinsdag 14 t/m zondag 19 augustus

Van 20 jun t/m 11 aug hebben 2 Nederlandse kunstenaars, Wim Vonk en Marja van Putten uit Amsterdam en één van oorsprong Surinaamse kunstenaar, Isidoor Wens wonend en werkend in Den Bosch (NL),  gewerkt in Botopasi.
Isidoor Wens heeft in zijn geboortedorp, Botopasi een internationaal artist in residence op gezet, Artceb genaamd. Voor de 2e keer kwamen er buitenlandse kunstenaars wonen en werken in het binnenland van Suriname. Voor het afgelegen dorp een uitgelezen kans om in aanraking te komen met hedendaagse kunst en het werkproces van dichtbij mee te maken. Samen levert dat een uitdagende, boeiende en soms confronterende bron van energie op.

Voor de twee Nederlandse kunstenaars, Wim Vonk en Marja van Putten is het een grote ervaring om 2 maanden te wonen en werken in dit afgelegen Marrondorp. Door de voor hen onbekende cultuur, het dagelijkse leven met de bewoners van het dorp, de overweldigende aanwezigheid van het bos, het dagelijkse ritme in de warmte, de regen, het wassende water van de rivier, al deze elementen hebben het werken in deze intensieve tijd in Botopasi bepaald.
Voor Isidoor Wens is het ook een terugkeer naar zijn jeugd, hoewel meer dan eens bleek dat die tijd niet meer als zodanig bestaat. Die verloren tijd bestaat des te meer in de verhalen die hij dagelijks vertelt. Hij treurt en observeert en probeert met zijn werk deze gevoelens te communiceren. Hij spreekt over ‘verdwaald zijn’ in zijn eigen dorp, tussen zijn eigen perceptie en de plaatselijke realiteit.

Op de expositie is het resultaat te zien:
Wim Vonk
PTJIN FOWRU
Little birds and rare insects of the Botopasi area  – installation
Works on paper
Marja van Putten
COLOURED FOREST
Paintings, acrylic, mixed media
Isidoor Wens
CARRIERS
Performative drawings
‘Examining the void wherein lays the foundation of the existing present….’

Openingstijden di 14 aug t/m zon 19 aug
9 – 12h en 13 – 17h
Officiële opening
Donderdag 16 augustus om 19.00h
Meer achtergrond informatie en foto’s kunt u zien op ons weblog:
botopasi.arttrust.nl
U bent van harte welkom op de expositie of u kunt ons bellen voor een afspraak
(+597 885 2564 of +597 867 8088),
info@arttrust.nl

 

KUNST UIT BOTOPASI staat ook op sranan art weblog