Paramaribo

De ware tijd

20 juni 2012 Paramaribo

6:30 De krant rolt van de persen en mannetjes  op bromfietsen en grote helmen komen aangereden;

Voor een leegstaand gebouw aan de andere kant van de straat staat een grote witte tafel tussen de geparkeerde auto’s.

Een van die mannetjes legt daar een stapel kranten op en zorgvuldig begint hij de kranten uit te sorteren in kleinere stapeltjes.  Ik denk, hij gaat ze daar staan te verkopen maar dan zie ik een man uit een mini busje stappen die naast de tafel staat geparkeerd  en met het mannetje met de grote helm op begint te praten.

Vervolgens stapelt het mannetje met de grote helm weer heel zorgvuldig alle kranten op  en stopt ze met veel moeite in een grote plastic tas en dan met de tas voorop zijn brommer rijdt hij weg.

De man van het busje heeft al die tijd staan wachten maar zodra het mannetje met de grote helm op is weggereden klapt  hij de tafel in elkaar en legt hem achter in et busje, hij gaat naast de chauffeur zitten en de auto rijdt weg……

Locksmid

Vanmorgen om een uur of 8.00 ben ik alleen met de bus (PK.. heet dat hier) erop uit gegaan. In een buitenwijk heb ik op internet een locksmid gevonden om het som lock dat kennelijk op mijn telefoon zat eraf te halen. Dan kunnen we nu in Botopasi internetten…. tenminste dat was de bedoeling..  Mijn super (nieuwe) telefoon kan op de een of andere manier niet op internet, dus ik gebruik die van Isidoor. Het was ook een heel georganiseer om al onze digitale wensen voor elkaar te krijgen

s’Ochtends vroeg in Paramaribo

Zomaar wat foto’s.

Kitchen with a view

De eerste nacht in Paramaribo slapen we in een luxe hotel. Er is een mooie rode inbouw keuken en airconditioning. Als je naar buiten kijkt in het keukenraam zie je in 1 oogopslag naast elkaar een hele grote synagoge (1) en een grote moskee (2) ernaast. Het is zondag en er gebeurt weinig. In elk geval hier in de buurt lopen er nauwelijks mensen op straat. Ook bij de moskee en synagoge is geen enkel leven.